Здравейте колеги!
От вчера има нова кола в семейството - страхотна АЛФА 147 1.9 JTD - 2001 г. по стъкла иначе първа рег. мисля, че беше 2002 г.! Уникално запазена!
Купихме я от автокъща, и баща ми договори цена, в която са включени: регистрация в КАТ, Г.О., Пълно Автокаско + маркиране, Аларма, и обслужване (масла, ремъци, филтри, ролки). Дотук добре ...
Вчера отиваме да взимаме колата - преди имаше нафта близо 1/3 => вчера компа изписа че има за около 100 МЕТРА ... ; преди показваше 7,8 / 100 average разход, като я запалих вчера - 25,80
!!! Бах мааму как са я карали тия педали д******ба ма******ка им та да покаже 25,80/100!!! Нищо, де както и да е ... вече доволни, че само ние ще си я караме, но се появи едно скърцане отпред (помня, че имах подобно на Баба Жига едно време). Не знам как да го опиша най-точно, но е нещо като скърцане на пружина или поне идващо от нея. Сетих се: скърцането е като идващо от стар креват (от тия с пружините
). Странно, но баща ми не го е чул докато е карал колата до нас, а се появило малко по-късно. Заврях под колата и гледах - ами нямаше нищо скъсано или спукано - натиснах биелетките, не мърдат. Накарах баща ми да поразклати колата докато съм под нея и мисля (след като се чуваше съвсем ясно), че идва от някои тампони ... Ама от кои един Господ знае - то тая кола отдолу има цифра тампони .... видях поне по 3 на всяка страна ...
Та имам 2 варианта:
1. Вчера звъняхме в автокъщата и обяснихме за ко иде реч - те казаха да им закараме колата?!?!?! Дали като им я оставим няма да и таковат мамата ???
2. Да я карам на Бобо (от форума знам, че е спец по итал-машините) и да си поема ремонта аз.
Гледах и предните пружини ... ами мисля, че скърцането не идва от тях. Възможно ли е да са я мили и да е останала вода някъде и от това да е ?... т.е. да чакам да мине седмица ...?
Всеки съвет е добре дошъл!
Няква приблизителна цена на тампоните ??
Предварително БЛАГОДАРЯ и Успех на ВСИЧКИ!
От вчера има нова кола в семейството - страхотна АЛФА 147 1.9 JTD - 2001 г. по стъкла иначе първа рег. мисля, че беше 2002 г.! Уникално запазена!
Купихме я от автокъща, и баща ми договори цена, в която са включени: регистрация в КАТ, Г.О., Пълно Автокаско + маркиране, Аларма, и обслужване (масла, ремъци, филтри, ролки). Дотук добре ...
Вчера отиваме да взимаме колата - преди имаше нафта близо 1/3 => вчера компа изписа че има за около 100 МЕТРА ... ; преди показваше 7,8 / 100 average разход, като я запалих вчера - 25,80

Та имам 2 варианта:
1. Вчера звъняхме в автокъщата и обяснихме за ко иде реч - те казаха да им закараме колата?!?!?! Дали като им я оставим няма да и таковат мамата ???
2. Да я карам на Бобо (от форума знам, че е спец по итал-машините) и да си поема ремонта аз.
Гледах и предните пружини ... ами мисля, че скърцането не идва от тях. Възможно ли е да са я мили и да е останала вода някъде и от това да е ?... т.е. да чакам да мине седмица ...?
Всеки съвет е добре дошъл!
Няква приблизителна цена на тампоните ??
Предварително БЛАГОДАРЯ и Успех на ВСИЧКИ!
Comment